Τα πουλιά και κυρίως τα περιστέρια μπορούν να μεταδώσουν περισσότερες ασθένειες ακόμη και από τα τρωκτικά. Η παρουσία αυτών και των περιττωμάτων τους μπορεί να προκαλέσει μυκητιάσεις, όπως η κρυπτοκοκκίαση, η ιστοπλάσμωση, αλλά και άλλες παθήσεις όπως η ψιττάκωση, μία μορφή πνευμονίτιδας, κτλ. Επίσης, μπορούν να μεταφέρουν παράσιτα όπως τσιμπούρια και ακάρεα.

Η απώθηση γίνεται με:

Διάφανες Ακίδες. Δεν επηρεάζουν αισθητικά το χώρο σας. Τοποθετούνται στα σημεία όπου κάθονται και φωλιάζουν τα περιστέρια και έτσι αυτά απομακρύνονται από το χώρο. Ιδανική μέθοδος για μπαλκόνια, πινακίδες, περβάζια, ταράτσες, κλπ. Μπορείτε να δείτε τις ακίδες εδώ.

Απωθητικό Gel. Τοποθετείται σε μικρά κουπάκια στις επιφάνειες που κάθονται τα πουλιά. Το gel προκαλεί οφθαλμαπάτη στα πουλιά και νομίζουν ότι η επιφάνεια φλέγεται οπότε και δεν πλησιάζουν. Το gel δεν επηρεάζει την αισθητική του χώρου. Μπορείτε να δείτε το gel εδώ.

Δίχτυ. Το χρησιμοποιούμε για να σφραγίσουμε τις εισόδους των πουλιών σε ένα χώρο. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι μπαλκόνια, φωταγωγοί κ.α. Το δίχτυ είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, στην ηλιοφάνεια και έχει προσδόκιμο χρόνο ζωής 10 έτη. Μπορείτε να δείτε το δίχτυ εδώ.