Σας τσιμπάει κάτι και δεν ξέρετε τι είναι;

Μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφία μέσω viber ή whatsApp για μια δωρεάν διάγνωση στο 6972256379 ή να μας καλέσετε στο 2541062033.

Τα συνηθέστερα ζωύφια που προκαλούν σπυράκια είναι:

Ψύλλοιpsillos.jpg

Ο ψύλλος είναι έντομο ιδιαίτερα ανθεκτικό. Το μέγεθός του είναι 1 – 2 χιλιοστά και το χρώμα του καφέ προς μαύρο. Τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό τρέφονται με αίμα. Οι ψύλλοι δεν ψάχνουν να βρουν το θύμα τους, περιμένουν υπομονετικά ώσπου να περάσει από κοντά τους κάποιος ξενιστής, πηδάνε πάνω του και αμέσως τσιμπούν προκαλώντας εξανθήματα.

Εφόσον οι ψύλλοι δεν περπατούν, ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρονται εντός του χώρου μας είναι μέσω κάποιου ξενιστή, δηλ. μέσω κάποιου ανθρώπου ή ζώου (σκύλος, γάτα, κατσίκι).

Τα τσιμπήματα του ψύλλου είναι διάσπαρτα και παρουσιάζουν μια μικροσκοπική οπή στο κέντρο τους. Κυρίως εμφανίζονται στα πόδια σε πολύ κοντινά μεταξύ τους σημεία σε ομάδες των τριών ή των τεσσάρων καθώς οι ψύλλοι τσιμπούν πολλές φορές σε μια περιοχή.

Ακάρεαakarea3.jpg

Τα ακάρεα της σκόνης είναι αρθρόποδα, μη ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Βρίσκονται κυρίως σε παχιά υφάσματα όπως στρώματα, χαλιά, μαξιλάρια, παπλώματα κ.α. και τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος.Υψηλά επίπεδα ακάρεων διαπιστώνονται όταν η υγρασία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και δεν θερμαίνουμε το σπίτι.

Ο αριθμός των ακάρεων μπορεί να φτάσει σε αστρονομικά ποσά. Σε ένα στρώμα 5ετίας μπορεί να είναι από 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος...!

Τα ακάρεα δεν τσιμπούν. Όταν όμως φτάσουν σε υπερβολικά μεγάλους πληθυσμούς μπορεί να προκαλούν ερεθισμούς σε όλα τα μέρη του σώματος. Παρουσιάζονται κυρίως κατά το νυχτερινό ύπνο.

Κοριοίkorioi3.png

Έχουν μήκος 4–5 χιλιοστά, το χρώμα τους είναι καφέ προς κόκκινο και έχουν σχήμα ωοειδές. Τρέφονται με αίμα τσιμπώντας ζώα και ανθρώπους. Εντυπωσιακό είναι ότι οι κοριοί μπορούν να ζήσουν χωρίς τροφή έως και ένα έτος. Οι κοριοί κατοικούν σε ρωγμές, χαραμάδες, ενώσεις κρεβατιών και επίπλων.

Τα τσιμπήματα τους διαφέρουν από αυτά των ψύλλων καθώς συνήθως διαδέχεται το ένα τσίμπημα το άλλο σε ευθεία σειρά. Έχουν μικροσκοπική οπή στο κέντρο τους και προκαλούν έντονο κνησμό. Οι κοριοί τσιμπούν μόνο στο σκοτάδι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας https://www.apolimantiki-thrakis.gr/ ή επικεινωνηστε με τον υγιεινολογο τεχνολόγο Ψυλλόπουλο Γεώργιο στο 2541062033